Yurtdışından hangi içkiler alınmalı?
Alkol tüketicilerinin genel stratejisi en pahalı içkileri yurtdışından alarak içkiyi ucuza getirmektir. Ama bu strateji ne yazık ki evde kokteyl yapmayı sevenler için anlamsız. Eğer yurtdışına gidiyorsanız ve ülkeye birkaç şişeyle dönme şansınız varsa, Türkiye’de satışı yapılmayan veya çok az bulunan içkileri getirmenizi öneririm.
Yabancı bir ülkenin market raflarında görünce kaçırmamanız gereken birkaç içki:
Midori
Midori çok tatlı, açık yeşil bir japon kavunu likörüdür. Japonya, ABD ve Fransa’da (Fransa’da üretilenler biraz daha tatlıdır) üretilir. Şekerli tadı ve parlak yeşil renginden dolayı çok değerli bir kokteyl malzemesidir. (Midori hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.)
Blue Curaçao Likörü
Blue Curaçao parlak açık mavi renkli, bir turunçgil likörüdür. Birçok markanın pazara sunduğu bu likörün alkol oranı %15 ila %40 arasında değişmektedir. Hollanda Krallığı’na bağlı Curaçao adasında Valencia türü portakal ağaçlarının melezleştirilmesi ile üretilen laraha ağaçlarının meyvesine mavi boya katılarak yapılır. Sek içilmesi keyifli olmayan bu likör kokteyllere müthiş bir mavi renk verir.
Elinizde yoksa alkolsüz olan ama aynı tadı ve rengi veren Monin’in Blue Curaçao şurubu ile idare edebilirsiniz. 1 ölçü blue curaçao likörü aşağı yukarı 1/2 oranında Monin Blue Curaçao şurubuna denk gelir.
Eristoff Black
Eristoff’un simsiyah renkteki yabani böğürtlenli votkası. Alkol oranı %20 olan bu votka, hem sek olarak çok rahat içilebilir hem de kokteyllere ayrı bir renk, ayrı bir tat verir.
Hpnotiq
Harika bir mavi renge sahip bu içki; egzotik meyve suları, Fransız votkası ve biraz da konyak karışımından oluşuyor.
‘Yurtdışından hangi içkiler alınmalı?’ için 18 yanıt